WAŻNE: Ostatni etap migracji

W nocy z soboty na niedzielę (29 / 30 marzec 2008 r.) zakończymy ostatni etap migracji do nowego Centrum Danych. Niektóre serwery Progreso będą niedostępne w Internecie od godziny 0:00 do 8:00 w niedzielę. Zamiast strony możesz zobaczyć stosowny komunikat informujący o chwilowej niedostępności strony. Nie bój się o indeksacje Twojej strony w wyszukiwarkach - dzięki odpowiednio przygotowanym przez Progreso wpisom, roboty będą ten tymczasowy komunikat omijać. Również żadna poczta nie zostanie utracona - serwery przyjmujące pocztę będą działały bez przerwy.

Całość operacji ma na celu podwyższenie bezpieczeństwa i jakości naszych usług.

Jeżeli w którymkolwiek miejscu swojego oprogramowania lub skryptu odwołujesz się do serwerów bezpośrednio poprzez numer IP (a nie przez nazwę domenową) - w tym miejscu znajdziesz kompletną mapę nowych adresów IP. Ta informacja dotyczy prawdopodobnie bardzo niewielkiej liczby klientów, gdyż zawsze (w dokumentacji, pomocy technicznej, infolinii, czy extranecie) zalecamy używać przy różnego rodzaju połączeniach nazw domenowych, nigdy adresów IP.